Ter tafel: WRR-rapport “Toezien op publieke belangen”

Op maandag 9 september presenteert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid het rapport “Toezien op publieke belangen”. Minister Stef Blok krijgt het eerste exemplaar uitgereikt. Aan de ToezichtTafel willen we ook daarna verder werken aan de vernieuwing van het toezicht.

Minister Blok zei in juni nog niet te weten of een nieuwe visie op toezicht nodig is. Aan de ToezichtTafel weten we het wel. De ToezichtTafel wil een platform zijn voor vernieuwing van de visie, en daarmee aan verbetering van het toezicht. Iedereen is welkom om hierover mee te praten.

Waarom?
Het is de hoogste tijd om de inzichten over toezicht te actualiseren. De laatste “kaderstellende visie op toezicht” dateert alweer van 2005. Er zijn genoeg nieuwe vraagstukken, waarvoor vernieuwing van de visie nodig is.

Wat?
De ToezichtTafel biedt een nieuw platform voor discussie over toezicht. We willen de ontwikkeling van het toezicht, en het denken daarover, blijvend stimuleren. Om daarmee ook het toezicht zelf te kunnen verbeteren.

Aan de ToezichtTafel kan de visie op een vernieuwende manier vernieuwd worden. Via crowd sourcing willen we komen tot een herijking van de bestaande inzichten. Wat zijn de issues, wat zijn de trends, wat zijn de hedendaagse principes voor goed toezicht?

Wie?
De vorige visies op toezicht werden geschreven door beleidsmakers, deze keer krijgen alle belangstellenden de gelegenheid om mee te praten. De ToezichtTafel staat open voor iedereen, zeker niet alleen voor toezichthouders. Zo kunnen we zoveel mogelijk denkkracht mobiliseren.

Juist burgers en bedrijven hebben te maken met toezicht, juist zij worden uitgenodigd om mee te praten. Net als beleidsmakers en belangenorganisaties. Het toezicht is te belangrijk om over te laten aan toezichthouders alleen.

Waar?

De website is de centrale post van de ToezichtTafel. Meepraten kan ook via LinkedIn en Twitter.

Waarover?

Wat staat er op het menu? Aan de ToezichtTafel praten we waarover u wilt praten.

Wat zijn uw suggesties? Over welke vraagstukken dienen we een visie te ontwikkelen of verder aan te scherpen?

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s