Mededingingsadvocaten in FD: ACM opereert buiten wet

Het Financieele Dagblad van woensdag 16 oktober schrijft dat “prominente mededingingsadvocaten kritisch zijn over de werkwijze van de nieuwe toezichthouder Autoriteit Consument & Markt. “ACM zou volgens hen pas ove moeten gaan tot onderhandelingen met bedrijven als er duidelijke aanwijzingen zijn dat een bedrijf een inbreuk maakt op mededingingsregels.”

Aanleiding is de “nieuwe meer informele en pragmatische stijl van handhaven”, aldus het FD. Zo gaat ACM vaker in gesprek met bedrijven over gedrag dat mogelijk in strijd is met het mededingingsrecht. Dan bereik je het zelfde resultaat, maar dan zonder jarenlang procederen en het opleggen van boetes, zo stelt Chris Fonteijn, de voorzitter van ACM”

Winfred Knibbeler vreest dat de ACM met oplossingen komt voor problemen die niet bestaan. Paul Glazener stelt dat de ACM zich buiten het kader van de wet plaatst. Volgens Jolling de Pree ligt bestuurlijke intimidatie door de ACM op de loer als tijdens informele kennismakingsgesprekken, zonder advocaaat, ook de dreiging van een verder onderzoek wordt besproken.

Reacties

Wat denk jij? Reageer hier!

 

Categorieën:markttoezicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s