Martijn Tummers: “Kiezen tussen toezien en toekijken”

Het WRR-rapport over toezicht is niet de opmaat naar nog maar weer eens een algemene visie op toezicht. Volgens Martijn Tummers is de keuze nu wel: daadwerkelijk gaan toezien of blijven toekijken. Lees hier zijn blog en klik daarna door naar zijn artikel.

Vanzelfsprekend, een visie kan helpen bij het kijken naar een bepaalde zaak in het hier en er iets van te vinden. Een visie kan ook vanuit een verder strekkende blik helpen bij de  invulling hoe je doel te bereiken.

Martijn Tummers

Martijn Tummers

Hoe het ook zij, een visie biedt dan houvast. En houvast is prettig in situaties die met onzekerheid zijn omgeven.

Heeft het toezicht meer houvast nodig? Is er reden om aan te nemen dat het toezicht last heeft van onzekerheden? En biedt een nieuwe algemene visie daarin enig soelaas? Heeft toezicht het vertrouwen in onafhankelijkheid beschaamd of raakte het toezicht bekneld tussen de vele belangen en krachten waartussen het moet acteren?

Het toezicht zal zijn eigen ruimte moeten creëren met eigen keuzen met welke krachten en belangen het meebeweegt of niet.  Elke toezichthouder zal zijn eigen missiegedreven visie met kernwaarden moeten formuleren, om te komen tot de maatschappelijke meerwaarde van toezicht. Lees hoe de WRR toezicht de weg wijst in: Pudeur brengt inspecteur malheur.

Martijn Tummers

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s