Bijeenkomst Vide: relatie intern en extern toezicht verbeteren

De relatie tussen interne en externe toezichhouders kan en moet beter. Daarover bestond eensgezindheid tijdens de bijeenkomst “Hoe kunnen externe en interne toezichthouders elkaar versterken?” van beroepsvereniging Vide. De bijeenkomst was georganiseerd door beroepsvereniging 

Aanleiding was het WRR-rapport “Van tweeluik naar driehoeken”, waarin de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbelid stelt dat semi-publieke organisaties hun interne checks and balances beter op orde moeten krijgen. Daartoe zouden ze tegenspraak moeten organiseren.

In een eerdere bijeenkomst was al geconstateerd dat er te veel terughoudendheid is over rechtstreekse contacten tussen raden van toezicht (of commissarissen) en inspecties. Nu werd onder meer gediscussieerd over de vraag of externe en interne toezichthouders ook contact met elkaar zouden moeten hebben buiten de besturen van de organisaties om. Voor een interne toezichthouder bleek dat een goede manier om vrijuit te kunnen praten, voor een inspecteur voelde dat “ongemakkelijk”.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s