Ondernemers en kabinet starten doorlichting van toezicht in vijf sectoren

Er komt een doorlichting van toezicht in vijf sectoren: chemie, logistiek, financiële sector, horeca en uitzendwezen. Tijdens de Toezichttop aanvaardde minister Stef Blok het aanbod daartoe van ondernemersvoorman Hans de Boer. Voor de zomer van 2015 moeten er voorstellen liggen om het toezicht slimmer, effectiever en efficiënter te maken.

foto“Als toezicht er niet zou zijn, zouden jullie erom vragen”, hield De Boer zijn achterban voor. “Maar als het teveel wordt, slaat het verhaal om.” Hij hekelde “een wildgroei waar niemand blij van wordt”.

In het “Actieplan aan tafel” pleiten VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland voor een “pragmatische aanpak”, waarin publiek-private werkgroepen verschillende toezichtsdomeinen doorlichten en waar mogelijk verbeteren. “Doel is om de publiek-private mix van instrumenten en prikkels verder te verbeteren.”

“Wij zijn de eerste om te zeggen dat we beter kunnen”, zei Jenny Thunnissen namens de Inspectieraad, het samenwerkingsverband van rijksinspecties. Maar zij voelt er niet voor om tegelijk met het beleid en bedrijven aan tafel te schuiven. “Rolvastheid is belangrijk.”

Minister Blok (Wonen & Rijksdienst), die minister Kamp (EZ) verving, toonde zich bereid met het bedrijfsleven samen te werken aan verbetering van toezicht. “We nemen het aanbod graag aan om in 5 sectoren te bekijken hoe toezicht slimmer, maar ook goed en betrouwbaar, kan worden ingericht.”

Categorieën:Geen categorie

Tagged as: , ,

2 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s