Verdeeldheid over Europese aanpak administratieve lasten

De High Level Group on Administrative Burdens is er niet in geslaagd een eensgezinde aanpak te presenteren voor de aanpak van administratieve lasten. Het rapport “Cutting Red Tape in Europe” ging dinsdag vergezeld van een dissenting opinion van enkele leden van de High Level Group.

Vier leden van de werkgroep-Stoiber vinden dat sommige aanbevelingen teveel neerkomen op deregulering, terwijl zij juist willen opkomen voor de belangen van werknemers, volksgezondheid, milieu en consumenten. De agenda van deregulering is “onacceptabel”, aldus consumentenorganisatie BEUC.

De werkgroep-Stoiber beveelt onder meer aan een nieuwe organisatie op te richten voor de toetsing van kosten en baten van voorstellen voor wetgeving. Maar dat zou zelf wel eens een bron van aanvullende administratieve lasten kunnen worden, aldus de dissenting opinion. Ook scheidend voorzitter Barroso van de Europese Commissie waarschuwde dinsdag dat bureacratie niet met bureaucratie moet worden bestreden.

De High Level Group, waaraan ook de Nederlandse Actal-voorzitter Jan ten Hoopen deelnam, doet aanbevelingen die kunnen worden opgepakt door de nieuwe Eurocommissaris voor Betere Regelgeving. Zo krijgt Frans Timmermans het advies om nationale doelstellingen vast te laten stellen om de kosten van regulering terug te dringen.

Lees hier het persbericht van de Europese Commissie naar aanleiding van het eindrapport van de High Level Group.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s