VNO-NCW vreest voor onafhankelijkheid van toezicht in chemische sector

“Wanneer bedrijven moeten betalen voor (her)inspecties wordt de verleiding groot dat de toezichthouder zich laat leiden door financiële motieven. Wij vinden dat neutraliteit van het toezicht essentieel en onbesproken moet zijn, zowel in het belang van bedrijfsleven als in het belang van de overheid.”

Dit schrijft VNO-NCW in een brief aan minister Asscher van SZW. De ondernemersorganisatie keert zich tegen het mogelijk doorberekenen van kosten van (her)inspecties van I-SZW bij risicovolle (“BRZO”) bedrijven.  “Wij zouden zeer onaangenaam verrast zijn indien u daadwerkelijk met een voorstel zou komen voor het betalen voor toezicht door I-SZW.”

Volgens VNO-NCW zou de onafhankelijkheid van het toezicht in het geding komen als bedrijven ervoor moeten betalen. Eerder besloot het kabinet al wel tot het doorberekenen van kosten van het toezicht op de financiële sector.

Het kabinet sprak eerder met de ondernemersorganisatie af om een “tafel” te organiseren over het toezicht op de chemische sector en vier andere sectoren. VNO-NCW: “Het neerleggen van een voorstel om toezichtkosten in deze sector door te rekenen zou een verkeerd signaal zijn, en het constructieve proces om te komen tot beter, slimmer en efficiënter toezicht verstoren.”

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s