Overleg over toezicht weer uitgesteld

Het algemeen overleg over “privatisering, verzelfstandiging en toezicht van overheidsdiensten” in de Tweede Kamer is tot nader order uitgesteld

Op 19 maart zouden de commissies van Wonen & Rijksdienst en van Economische Zaken praten over de kabinetsreactie op twee rapporten van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid: “Toezien op publieke belangen” en “Van Tweeluik naar Driehoeken”. Op de agenda stonden ook het rapport van de Eerste Kamer “Verbinding Verbroken?”, een brief van minister Kamp (EZ) over de borging van publieke belangen in semipublieke sectoren en van minister Blok (W&R) over de coördinerende verantwoordelijkheid voor privatiseringen en verzelfstandigingen

Afwachting

Het overleg met de ministers is uitgesteld op verzoek van de VVD. De reden is dat in mei een geactualiseerd overzicht van voorgenomen privatiseringen/verzelfstandigingen wordt verwacht. Een nieuwe datum voor het overleg is nog niet vastgesteld.

Uitgesteld

Het algemeen overleg werd al eerder uitgesteld. Het WRR-rapport “Toezien op publieke belangen” dateert van september 2013, de kabinetsreactie van september 2014. Het rapport van de Eerste Kamer werd in oktober 2012 uitgebracht, de reactie in maart 2013. De brief over semipublieke sectoren kwam uit in november 2014.

ToezichtTafel

De ToezichtTafel bood in september 2014 een “schaduwstandpunt” over toezicht naar de Tweede Kamer. Inmiddels zijn ook reacties mogelijk op een essay ter voorbereiding van een advies van adviescollege Actal over lastenluwe handhaving: “Actoren en factoren: over regeldruk en het samenspel van beleid en toezicht“.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s