Tweede Kamer praat op 30 juni over toezicht

Het algemeen overleg over “privatisering, verzelfstandiging en toezicht van overheidsdiensten” in de Tweede Kamer staat nu gepland op 30 juni.

De commissies van Wonen & Rijksdienst en van Economische Zaken praten onder meer over de kabinetsreactie op twee rapporten van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid: “Toezien op publieke belangen” en “Van Tweeluik naar Driehoeken”.

Op de agenda staan ook het rapport van de Eerste Kamer “Verbinding Verbroken?” en brieven van minister Kamp (EZ) over de borging van publieke belangen in semipublieke sectoren en van minister Blok (W&R) over de verzelfstandigingen.

In verband met de afwezigheid van minister Kamp (EZ) zal naast minister Blok (W&R) ook minister Plasterk (BZK) aanwezig zijn.

ToezichtTafel

De ToezichtTafel stuurde in september 2014 een “schaduwstandpunt” over toezicht naar de Tweede Kamer. In 2015 werd hier een concept-essay gepubliceerd ter voorbereiding van een advies van adviescollege Actal over lastenluwe handhaving: “Actoren en factoren: over regeldruk en het samenspel van beleid en toezicht“.

Categorieën:Geen categorie

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s