Nieuw jaar, nieuw toezicht

Op 1 januari zijn in Nederland 167 nieuwe regelingen in werking getreden. De ToezichtTafel serveert enkele  veranderingen in het toezicht: nieuw toezicht, genationaliseerd toezicht, een toezichthouder met een nieuwe naam. En nieuwe aanwijzingen over rijksinspecties.

Wet toezicht kredietunies

De Wet toezicht kredietunies creëert een afzonderlijk toezichtkader voor kredietunies in de Wet op het financieel toezicht. Er gelden eisen voor de solvabiliteit en liquiditeit.

Toezicht Waarborgwet en Metrologiewet

Het toezicht op de naleving van de Waarborgwet en de Metrologiewet verhuist van Verispect naar het Agentschap Telecom. Het toezicht, dat eerder werd geprivatiseerd, komt nu weer in handen van de Staat.

Autoriteit persoonsgegevens

Het College bescherming persoonsgegevens gaat voortaan door het leven als Autoriteit Persoonsgegevens. De toezichthouder krijgt de mogelijkheid om overtredingen te bestraffen met een boete van maximaal  € 820.000.

Aanwijzingen

De Aanwijzingen inzake rijksinspecties treden op 1 januari in werking. De Tweede Kamer stelde hierover vragen, de antwoorden van minister Blok zijn nog niet verschenen.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s