Tweede Kamer wil twee keer praten over rijksinspecties

De rijksinspecties komen binnenkort twee keer op de agenda van de Tweede Kamer. Er wordt een plenair debat gepland over de “onafhankelijkheid van inspecties op het gebied van externe veiligheid”. Ook in een algemeen overleg over de rijksdienst komt het functioneren van rijksinspecties aan de orde.

Beide debatten vinden hun aanleiding in uitlatingen van de voormalige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Pieter van Vollenhoven.

Farstad Bashir (SP) vroeg eind juni een reactie van minister Schultz van I&M, maar kreeg antwoord van minister Blok (Rijksdienst)

Aangezien deze brief geacht wordt een overall beeld te geven van de inspecties en zich niet te beperken tot een beeld van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van IenM, is het verzoek naar mij doorgeleid. In deze brief reageer ik, mede namens de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, op dit verzoek.” 

De brief staat nu op 27 oktober op de agenda van het overleg over de rijksdienst.

Naar aanleiding van uitlatingen van Van Vollenhoven en zijn opvolger, Tjibbe Joustra, vroeg Stientje van Veldhoven (D66) om een plenair debat. In haar ogen zouden de ministers Schultz (I&M) en Asscher (SZW) moeten worden uitgenodigd. Dit debat is nog niet gepland.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s