Tegenstrijdige verwachtingen zetten druk op toezicht

Toezichthouders staan onder druk van tegenstrijdige eisen en verwachtingen van verschillende belanghebbenden. Uit recent onderzoek blijkt niet dat de kwaliteit van hun oordelen wordt beïnvloed,  wel dat zij op een andere manier tot besluiten komen. 

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht voerden net voor de coronacrisis een online experiment uit: toezichthouders moesten in een fictieve casus tot een oordeel komen, onder variabele condities. De resultaten van het onderzoek worden later dit jaar gepubliceerd, maar op de website van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur staan nu al impressies.

Van de 270 deelnemers blijkt 90% te maken te hebben met situaties waarin meerdere verwachtingen elkaar kunnen tegenspreken. Nog eens 8,5% herkent dit in het werk van collega’s. “Wat druk geeft is vooral de vraag hoe bij tegenstrijdige verwachtingen toch een goed besluit kan worden genomen.”

Andere manier

Uit het onderzoek blijkt niet dat de tegenstrijdige eisen invloed hebben op de kwaliteit van de oordelen. Wel komen toezichthouders op een andere manier tot een besluit.

“Zij zullen eerder advies vragen bij collega’s of de casus willen voorleggen aan hun leidinggevende. Dat kan tot doel hebben om feedback te krijgen, de denkkracht van anderen te mobiliseren of ook steun te krijgen en verantwoordelijkheid voor moeilijke beslissingen te delen. Ook lijkt het de urgentie van het te nemen besluit te verhogen en wordt het minder snel uitgesteld.”

Feilbaar

Onderzoekers Thomas Schillemans en Marija Aleksovska pleiten voor het combineren van inzichten uit gedragswetenschap met bestuurskunde en toezicht.

“Gedragswetenschappelijk onderzoek laat zien dat het menselijk oordeelsvermogen feilbaar is en mensen gemakkelijk foutjes maken of in eenvoudige valkuilen trappen. Menselijke oordelen worden gemakkelijk beïnvloed door hun omgeving of de situatie. De onderliggende vraag is: welke consequenties hebben dit soort inzichten voor toezichthouders? En hoe kunnen we dit onderzoek en die inzichten gebruiken om de toezichtpraktijk verder te verbeteren?”

Zie hier het nieuwsbericht van de NSOB.

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s