Informatie over toezicht op website rijksdienst

Op een nieuwe website is informatie gebundeld over de organisatie van de rijksdienst, ook op het gebied van toezicht. Het ministerie van BZK is verantwoordelijk voor het algemene beleid en de kaders voor toezicht.

Op de website organisatierijksdienst.nl is te lezen:

“Toezicht is het beoordelen of een handeling of zaak voldoet aan de eisen, en ingrijpen als dat niet het geval is. Met deze taak zijn verschillende toezichthouders belast. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor het algemene beleid en het stellen van kaders voor het toezicht. Deze verantwoordelijkheid is een onderdeel van de bredere verantwoordelijkheid voor de organisatie van de rijksdienst en voor een goed functionerend openbaar bestuur.”

Basis

Staatssecretaris Knops schrijft aan de Tweede Kamer:

“Deze website is de vindplaats van de geldende kaders en afspraken over de organisatie van de rijksdienst die eerder in allerlei verspreide documenten waren opgenomen. De website heeft als doel om de ministeries bij de voorbereiding van beslissingen over het (opnieuw) vormgeven van te helpen, door een gemeenschappelijke basis vast te leggen.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s