IVD wil meer burgerperspectief in toezicht

“De toeslagenaffaire heeft de overheid doen beseffen dat er de afgelopen jaren te weinig aandacht was voor het burgerperspectief. Ook het toezicht moet zich dat realiseren.” Dit schrijft de Inspectie Veiligheid Defensie in het jaarplan voor 2022. “De IVD betrekt daarom in 2022 het perspectief van de defensiewerknemer nadrukkelijker bij haar onderzoek.”

De IVD ziet als tweede belangrijke ontwikkeling de maatschappelijke trend naar meer openheid en transparantie.

“Juist voor een inspectie is openheid over en navolgbaarheid van de gemaakte keuzes van belang. Om die reden betrekt de IVD dit aandachtspunt nadrukkelijk bij haar doorontwikkeling.”

Toezichtberaad Defensie

De IVD meldt dat een “Toezichtberaad Defensie” is opgericht. Doel is versterking van de kwaliteit en de samenhang van het toezicht, om zo het effect ervan en de zichtbaarheid binnen Defensie te vergroten. Naast de IVD gaat het om de Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG), het Korps Militaire Controleurs Gevaarlijke Stoffen (KMCGS), de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA), de Beveiligingsautoriteit (BA) en de Functionaris Gegevensbescherming (FG). De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en een vertegenwoordiger van het Bureau Secretaris- Generaal nemen als toehoorder deel aan het beraad.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s