Planning opvolging aanbevelingen cie Van Aartsen

Publicatie: 24-2-2022
Kamerbrief ministerie I&W
3 pagina’s

Op 26 januari jl. vond het commissiedebat Externe Veiligheid plaats. Tijdens het commissiedebat heb ik toegezegd om voor het commissiedebat Toezicht en Handhaving een overzicht te sturen met een planning van de verbeteringen van het stelsel van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH).

Interbestuurlijk programma: Looptijd 2 jaar, richt zich op inrichten rijkstoezicht op omgevingsdiensten (OD’s) en advisering en uitvoeringstoets door OD’s over omgevingsplannen.

Basistakenpakket: Verbeteren interbestuurlijk toezicht door provincies, met name gericht op gemeenten die hun basistakenpakket niet hebben overgedragen aan hun OD. In het tweede kwartaal van 2022 een circulaire met de definitieve uitleg/interpretatie van het basistakenpakket. Eind dit jaar moeten alle gemeenten voldoen.

Regiobijeenkomsten VTH-stelsel: In januari hebben vijf bestuurlijke regiobijeenkomsten plaatsgevonden. De inbreng van de deelnemers bevat ideeën, randvoorwaarden en aandachtspunten om mee te nemen in het nog in te richten interbestuurlijk programma versterking VTH-stelsel.

Aanpak milieucriminaliteit ‘Pressurecooker sessie’
In maart een werksessie met alle bij milieucriminaliteit betrokken stakeholders, aan de strafrechtelijke kant, inzake de opvolging van de aanbeveling van de commissie Van Aartsen zoals in de Kamerbrief ‘Versterking VTH-stelsel’ is aangegeven.

Zie ook:

Categorieën:VTH-Stelsel milieu

Tagged as:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s