Programma Innovatie Toezicht (PIT)

De rijkstoezichthouders vernieuwen hun werkwijze en organisatie voortdurend. Het Programma Innovatie Toezicht (PIT) van de Inspectieraad ondersteunt dit sinds 2018 door collega’s met elkaar in contact te brengen en de dialoog over de vernieuwing van toezicht te stimuleren. Online via het Netwerk Publiek Toezicht (besloten) en offline via het Toezichtfestival en in diverse netwerken.

Er zijn drie programmalijnen:

  1. In Maatschappelijke dialoog gaan toezichthouders in gesprek over de verwachtingen en de rol van toezicht. Deze dialoog krijgt vorm via online en offline sessies, webinars en podcasts
    Lees meer over Maatschappelijke dialoog
  2. Door Nieuwe technologieën en nieuwe samenwerkingen wordt het toezicht aangepast aan ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en netwerksamenleving.
    Lees meer over Nieuwe technologieën en nieuwe samenwerkingen
  3. Bij Professionalisering draait het om de benodigde professionele competenties en achtergronden voor de toekomst van toezicht. Hoe rusten we mensen en organisaties daarvoor toe?
    Lees meer over Professionalisering

Zie ook:

(Met dank aan Bureau Inspectieraad)

Laatste update, 14-2-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!