Functioneel Parket (FP)

Het Functioneel Parket (FP) is een specialistisch, landelijk opererend onderdeel van het Openbaar Ministerie, dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit en in het afwikkelen van complexe ontnemingszaken. Bij het uitvoeren van deze taken is het FP verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging in strafzaken waarin een bijzondere opsporingsdienst het opsporingsonderzoek doet.

Daarnaast is het FP verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van vrijwel alle milieuzaken van de Nationale Politie en belast met de handhaving van de wetgeving voor de visserij en de veiligheid op de Noordzee.

Het Functioneel Parket telt ongeveer 350 medewerkers, waaronder circa 60 officieren alsmede fiscalisten, forensisch accountants, milieudeskundigen en specialisten op het gebied van afpakken.

Het FP heeft vestigingen in Zwolle, Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam. Daarnaast heeft het parket een vestiging in Leeuwarden die zich voornamelijk bezighoudt met het beheer van inbeslaggenomen goederen. De parketleiding is gevestigd in Amsterdam.

Lees meer op https://www.om.nl/organisatie/functioneel-parket

Laatste update: 3-4-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!