CATS

kat-met-tekst-768x576-1

CATS staat voor Computer Assisted Toezicht Strategie. Op basis van informatie over doelgroepen, prioriteiten en methoden komt het CATS-model tot een genuanceerde meerjarige toezichtsstrategie, die effectiviteit optimaliseert. Deze strategie richt zich op verschillende eenheden zoals branches of subbranches. Anders dan modellen die op ernst zijn gericht (zoals luchtkwaliteit) of op aantallen (zoals aantal overtredingen of corona- patiënten), is CATS gericht op de overall effectiviteit.

CATS is geen black box, maar is juist transparant, met plausibele uitgangspunten, redeneer-stappen en rekenregels. CATS geeft zicht op de meest relevante interventies en stuurmogelijkheden. De tool neemt geen beslissingen voor de toezichthouder, maar ondersteunt deze, net zoals CAI, (Computer Assisted Instruction) docenten bijstaat.

CATS is een model en het is software, zeker, maar het is ook een verbeterde methodiek, met deels nieuwe kengetallen, die essentieel zijn voor het optimaliseren van de effectiviteit van toezicht; zoals preventieve effectiviteitswaarde.

Zie ook deze externe links:

Deze kenniskaart is gemaakt door Dick Ruimschotel, ruimschotel@t11.net.

Laatste update: 13-6-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!