Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is een rijksinspectie belast met het toezicht op de kwaliteit van de zorg, medische producten en jeugdhulp. Het betreft de volgende wetten:

In 1902 werd het Staatstoezicht op de Volksgezondheid ingesteld. Tussen 1957 en 1997 wordt gefuseerd met het Staatstoezicht op de Krankzinnigengestichten, de Geneeskundige Inspectie voor de Volksgezondheid, de Geneeskundige Inspectie voor de Geestelijke Volksgezondheid en de Inspectie van de Volksgezondheid voor de Geneesmiddelen en het provinciale en grootstedelijk toezicht op de bejaardenoorden. De IGJ is ontstaan uit een fusie op 1 oktober 2017 tussen de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het is onderdeel van het ministerie van VWS, telt 778 fte en beschikt over een budget van €99,6 miljoen (2019) en gevestigd te Utrecht.

Laatste update: 28-12-2020

Zie ook:

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!