Nederlands Forensisch Instituut (NFI)

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een overheidsinstantie die forensisch onderzoek doet. Het NFI onderzoekt sporen die door de politie op een plaats delict worden verzameld.

De drie kernproducten zijn het uitvoeren van onderzoek op overwegend technisch, medisch-biologisch en natuurwetenschappelijk terrein, het doen van onderzoek naar nieuwe methoden en technieken en het overdragen van kennis op het gebied van forensisch en wetenschappelijk onderzoek. Binnen het instituut bestaan meer dan veertig vakgebieden. Onderzoek varieert van pathologie, toxicologie, chemisch onderzoek, wapens en munitie, verkeer, milieu, digitale sporen tot onderzoek van verdovende middelen en DNA.

Het NFI is voortgekomen uit het Gerechtelijk Laboratorium en het Laboratorium voor Gerechtelijke Pathologie, die in 1999 fuseerden. Het is onderdeel van het Ministerie van J&V en telt ruim 500 fte en heeft een begroting van bijna €83 miljoen (2020). Het NFI  is gevestigd in Den Haag (Ypenburg).

Zie ook:

Laatste update: 25-2-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!