Stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD)

Sinds 1923 is het keuren van bloembollen de kerntaak van de stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD). Dit gebeurt op zowel kwaliteits- als op quarantaine-aantastingen. BKD verricht kwaliteitskeuringen, import- en exportinspecties in opdracht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en laboratoriumonderzoek.

BKD ondersteunt de markttoegang door het keuren van bloembollen en geeft (inter-) nationaal waarborgen voor de kwaliteit ervan.

BKD is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) alsmede een rechtspersoon met een wettelijke taak (rwt) vallend onder het ministerie van LNV en heeft een omvang van 100 fte (2021) en een omzet van bijna €10 miljoen. Het is gevestigd te Lisse.

Zie ook:

Laatste update: 7-7-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!