Fugitive Active Search Team (FASTNL)

FASTNL, ook wel het Fugitive Active Search Team van Nederland, is een team dat belast is met de opsporing en het arresteren van voortvluchtigen met een openstaande gevangenisstraf van meer dan 300 dagen en voortvluchtigen die geen bekende woon- of verblijfplaats in Nederland hebben. Maar ook ontsnapte gedetineerden, tbs’ers en PIJ’ers, onder wie personen die niet zijn teruggekeerd van onbegeleid verlof. Ook vervult het team een rol in het opsporen en aanhouden van buitenlandse voortvluchtigen die zich in Nederland ophouden.

FASTNL, onderdeel van de Landelijke Eenheid van de nationale politie, is een samenvoeging (per 1-1-2015) van het voormalige TES en Groep Opsporing Onttrekkingen (GOO). Het team bestaat uit ca 40 ervaren rechercheurs en deskundigen in opsporingsmethoden (2017) en werkt nauw samen met het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. FASTNL maakt ook deel uit van het European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST).

Zie ook:

Laatste update: 28-7-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!