Drone2Go

Drone2Go is een innovatief samenwerkingsverband tussen diverse toezichthouders met als doel de ontwikkeling en inzet van een netwerk van automatische drones – die vanuit diverse strategische punten zelfstandig kunnen opstijgen en landen – voor incidentenmanagement en toezicht. De partners richten zich naast de technische uitdagingen op de wet- en regelgeving”, beleidskaders alsmede op kennisuitwisseling en optimale benutting van huidige en toekomstige dronecapaciteit.

Deelnemers zijn:

De politie kan o.a. snel en langdurig zoeken naar vermiste personen. De brandweer kan een brand opsporen, monitoren en bestrijden. De NVWA kan een drone inzetten om gewassen of kermisattracties te controleren. En ILT Aerosensing kan een drone gebruiken voor het meten van de zwaveluitstoot van een schip of samen met de kustwacht sjorringen aan boord van een containerschip controleren.

Zie ook:

Laatste update: 19-1-2024

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!