Politieacademie

De Politieacademie, onderdeel van de politie, is in Artikel 73 Politiewet 2012 aangewezen als het onderwijsinstituut dat mensen opleidt om executieve politiebevoegdheden te verkrijgen. De Politieacademie zorgt via onderwijs, onderzoek en kennis voor de versteviging en de vernieuwing van het vakmanschap van de politie.

In 2020 volgen ruim 4.500 studenten een mbo-, bachelor- of masteropleiding in het Basis Politieonderwijs. Ook verzorgt het voor ruim 20.000 politiemensen jaarlijks een vakspecialistische opleiding.

Een andere kerntaak van de Politieacademie is het verrichten van toegepast sociaal-wetenschappelijk onderzoek ter versterking van het politievak, de politieorganisatie en het politieonderwijs. Tot slot heeft de Politieacademie een rol als Kennis- en Informatieknooppunt.

De formatie bedraagt ruim 1000 fte (waarvan 7,4 fte lectoren en 16,1 fte onderzoekers) vanuit 11 locaties verspreid over Nederland. Het heeft een budget van bijna €120 miljoen (2021).

Zie ook

Laatste update: 20-5-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!