Kennisplatform Ondermijning (KPO)

Het Kennisplatform Ondermijning (KPO) is een online platform dat het delen van kennis, ervaring en informatie over georganiseerde ondermijnende criminaliteit faciliteert. Het principe van de regionale apothekerskasten heeft als voorbeeld gediend voor de landelijke doorontwikkeling naar dit kennisplatform.

Het KPO is in 2020 ontwikkeld door het Landelijk Informatie-en Expertisecentrum (LIEC), de tien Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC) en het Aanjaagteam Ondermijning (ATO). Het bestemd voor professionals die werkzaam zijn bij de RIEC-convenantpartners en zich aantoonbaar bezighouden met de aanpak van ondermijning. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kennisbank
  • Netwerktool
  • 24/7 actueel nieuws over ondermijning

Het platform is alleen toegankelijk voor overheidsprofessionals die in dienst zijn van RIEC-convenantpartners en zich bezighouden met de aanpak van ondermijning. Zij kunnen informatie aanbieden die – na toetsing – op het KPO kan worden geplaatst.

Zie ook:

Laatste update: 13-12-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!