District (politie)

Elk van de 10 regionale eenheden van de nationale politie bestaat uit meerdere districten. Er zijn in totaal 43 districten. Elke district bestaat weer uit meerdere basisteams.

Verder kent elk district een districtsrecherche, een flexteam en een informatieknooppunt.

  • De districtsrecherche zorgt voor de aanpak van delicten met een hoge impact op het slachtoffer, zoals fraude, zeden en jeugdcriminaliteit. Ook ondersteunen deze rechercheurs de basisteams, bijvoorbeeld bij de bestrijding van veelvoorkomende criminaliteit zoals woninginbraak en de aanpak van criminele jeugdgroepen. 
  • Het flexteam werkt probleemgericht en levert tijdelijk medewerkers aan basisteams die extra capaciteit nodig hebben voor opsporing of handhaving
  • Het informatieknooppunt zorgt 24 uur per dag voor actuele informatie.

De baas van het district is de districtschef.

Zie ook:

Laatste update: 17-5-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!