Joint Chiefs of Global Tax Enforcement (J5)

De Joint Chiefs of Global Tax Enforcement (J5) is een wereldwijde gezamenlijke operationele groep die medio 2018 is opgericht. De leden zijn:

Taken zijn:

  • Degenen onderzoeken die grensoverschrijdende belastingcriminaliteit en het witwassen van geld mogelijk maken en degenen die hiervan profiteren;
  • De groeiende dreiging voor belastingdiensten door cryptocurrencies en cybercriminaliteit te verminderen en om het meeste uit data en technologie te halen;
  • Gedeelde strategieën ontwikkelen om informatie en inlichtingen te verzamelen;
  • Strategieën en procedures ontwikkelen om gezamenlijke onderzoeken uit te voeren.

De oprichting van de J5 is een gevolg van een verzoek van de OESO naar aanleiding van de publicaties van de Panama-Papers en Paradise Papers in 2016 en 2017.

Zie ook:

Laatste update: 26-7-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!