Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC)

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), opgericht in de jaren zeventig, is het kennisinstituut voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het WODC verricht zelf onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek of laat dit door externe partijen doen. Met feiten en kennis draagt het WODC zo bij aan het beleid van het ministerie.

De werkzaamheden van het WODC zijn in drie kerntaken onder te verdelen:

  • Wetenschappelijk onderzoek doen.
  • Wetenschappelijk onderzoek uitzetten bij externe partijen en dit begeleiden.
  • De resultaten van de onderzoeken vertalen naar bruikbare kennis die bijdraagt aan het beleid op het gebied van justitie en veiligheid.

Het WODC is sinds september 2019 een zelfstandige dienst van het ministerie van Justitie en Veiligheid (zie bericht in Staatscourant van 19-09-2019).

Bij het WODC werken (in 2020) 64 vaste FTE en 20 mensen met een tijdelijk contract. Het budget bedroeg 11,7 miljoen euro.

Zie ook:

Laatste update: 23-12-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!