Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers vooruit op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. RVO biedt voorlichting en advies, financiering en de juiste contacten. RVO stelt in opdracht regelingen op, voert ze uit en houdt administratief toezicht op naleving ervan. Zij kan ook handhavend optreden. Dat betreft onder andere de mestwetgeving en CITES (beide in samenwerking met de NVWA).

RVO is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. RVO telt ruim 6.100 medewerkers, verdeeld over 5 vestigingen (Den Haag, Utrecht, Assen, Zwolle en Roermond). De begroting (2023) bedraagt ruim 1 miljard euro. RVO is per 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van de Dienst Regelingen (LNV) en Agentschap NL (EZK). Deze zijn weer ontstaan uit fusies tussen InBeslagname Goederen (IBG), Bureau Heffingen, LASER, het LNV-Loket en de Dienst Basisregistraties respectievelijk de Economische Voorlichtingsdienst (EVD), Octrooicentrum Nederland en SenterNovem.

Corporate video RVO

Zie ook:

Laatste update: 12-3-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!