Rijksinspectie Terminal (RIT)

De Rijksinspectie Terminal (RIT) op de Maasvlakte stelt toezichthouders in staat om de volumegroei op te vangen van de containers die door de Rotterdamse haven gaan. De Douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voeren hier gezamenlijk controles en inspecties van goederen uit.

Remote scanning en de nieuwste planningstools maken de containerafhandeling beduidend efficiënter en verminderen de toezichtlasten voor logistieke dienstverleners, verladers en andere bedrijven in de Rotterdamse haven.

Het complex is sinds 2018 in gebruik en omvat controleloodsen (ca. 2.320 m2) en een praktijktrainingscentrum en een hondentrainingsbaan (ca. 2.830 m2).

Adres RIT: Bosporusstraat 5, Rotterdam.

Video van de RIT gemaakt door de Port of Rotterdam

Laatste update: 28-7-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!