Anti Money Laundring Centre (AMLC)

Het AMLC is een platform waar publieke en private partijen nationaal en internationaal samenwerken om witwassen te bestrijden. De twee pijlers van het AMLC zijn Kennis & Expertise en Data & Analyse. Publieke partners zijn onder andere de politie, het Openbaar Ministerie, de Financial Intelligence Unit (FIU), toezichthouders, de FIOD en overige bijzondere opsporingsdiensten. Private samenwerkingspartners zijn onder andere banken, accountantskantoren en notarissen.

Strategische doelstellingen zijn:

  1. Partijen beschikken over adequate vakkennis en expertise om witwassen optimaal te bestrijden;
  2. De samenwerking van partijen is actief, structureel, effectief en continu in ontwikkeling;
  3. De samenleving is zich bewust van de kwalijke gevolgen van witwassen (ihkv preventie).

In 2013 is het AMLC opgericht en het is gevestigd te De Bilt. Er werken nu zo’n 35 medewerkers afkomstig uit allerlei organisaties. De meesten zijn in dienst bij de FIOD.

Zie ook:

Laatste update: 25-2-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!