Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC)

Het Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC) richt zich sinds 2008 tezamen met de RIEC’s op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Het LIEC ondersteunt de RIEC’s op verschillende vlakken zoals kennisontwikkeling, juridische ondersteuning, communicatie en ICT. Tezamen met de RIEC’s ondersteunt en stimuleert ze de publiek-private samenwerking en de convenantspartners.
 
Daarnaast signaleert en inventariseert ze ontwikkelingen op het gebied van ondermijning. Bij regio-overstijgende criminaliteitsproblemen, zoals criminele motorbendes en georganiseerde hennepcriminaliteit, coördineert het LIEC de landelijke aanpak.

Landelijke convenantspartners zijn:

Het LIEC is gevestigd in Den Haag.

Zie ook:

Mmv het LIEC.

Laatste update: 1-1-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!