Rijksrecherche (OM)

De Rijksrecherche (niet te verwarren met de Dienst Landelijke Recherche van de politie) onderzoekt strafbare feiten en gedragingen die de integriteit van de overheid ernstig kunnen aantasten. Het gaat bijvoorbeeld om omkoping van een ambtenaar of het lekken van vertrouwelijke informatie door een ambtenaar. De Rijksrecherche doet daarnaast onderzoek naar incidenten met vuurwapengebruik of ander ernstig geweldgebruik door de politie. Haar taken staan omschreven in de Aanwijzing taken en inzet rijksrecherche.

De Rijksrecherche valt onder de directe verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. De rijksrecherche is opgericht in 1897, heeft 127 fte (2019) en is gevestigd in Amsterdam, Den Haag (hoofdkantoor), Zwolle en Den Bosch.

Zie ook:

Laatste update: 7-3-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!