Kansspelautoriteit (Ksa)

De Kansspelautoriteit is de markttoezichthouder op de markt voor de kansspelen. Als zbo maakt het zich sinds 1 april 2012 sterk voor een betrouwbaar aanbod van kansspelen in een veilige omgeving. De Wet op de kansspelen vormt de juridische grondslag.

De Kansspelautoriteit heeft drie doelstellingen:

  • Bescherming van de speler
  • Voorkomen van kansspelverslaving
  • Bestrijden van illegaliteit en criminaliteit

In internationaal verband is de Kansspelautoriteit actief in het Europese GREF, het Gambling Regulatory European Forum, en in IAGR, het International Association of Gaming Regulators.

De Ksa valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van J&V. De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit is eindverantwoordelijk voor alle besluiten. De bestuursleden worden door de minister voor Rechtsbescherming (Justitie en Veiligheid) benoemd en ontslagen, maar zijn onafhankelijk in hun besluitvorming. De Ksa telt 78,1 fte en een budget van €15,6 miljoen (jaarverslag 2019). De organisatie is gehuisvest in de Hoftoren in Den Haag.

Laatste update: 25-12-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!