Interventiekompas

Deze gratis online tool, ontwikkeld door het CCV, helpt je als je op zoek bent naar effectieve oplossingen om burgers en bedrijven regels te laten naleven. Je analyseer er mee in vier stappen waarom een bepaalde groep zich niet aan de regels houdt en wat je kunt doen om dat te beïnvloeden. Daarmee levert het bouwstenen voor een effectieve interventiestrategie. Het instrument is gebaseerd op inzichten uit onder meer cognitieve neuropsychologie, sociale psychologie en marketing.

Werkwijze

Het InterventieKompas is vanachter het bureau te gebruiken, maar het heeft meerwaarde om aan de hand van de tool in gesprek te gaan met beleidsmakers, handhavers, toezichthouders, de doelgroep zelf en andere experts. Dan wordt duidelijk waar de hindernissen voor naleving zich bevinden, waar aannames van beleid en toezicht verschillen van de beleving van de doelgroep én waar de echte oplossingen voor probleemgedrag zitten. Het interventiekompas is de opvolger van de Tafel van 11.

Zie ook:

Laatste update: 29-5-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!