Formuleaanpak NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beoordeelt of ketens van levensmiddelenbedrijven voldoende voedselveilig werken. Dat gebeurt via steekproeven op de verschillende bedrijfslocaties.

Niet-industriële formules van levensmiddelenbedrijven hebben de eigenschap dat de locaties in hoge mate een gelijksoortig uiterlijk, werkwijze en/of bedrijfsvoering hebben. Deze formules borgen de voedselveiligheid veelal met een hygiënecode of met een vergelijkbaar, door de formule zelf opgesteld, voedselveiligheidssysteem.

Bij het toezicht door de NVWA op de naleving van de basisvoorwaarden en aanverwante voedselveiligheidsregels wordt bij deze bedrijven gebruik gemaakt van de communicatiestructuur van de betreffende formule.

Formulebedrijven worden binnen de NVWA ingedeeld in twee categorieën: regulier toezicht (geel) en verminderd toezicht (groen).

Formules die op deze manier onder toezicht staan zijn bakkerijketens, horecaketens, supermarktketens, tankstations, cateraars, slagerijketens. Met de formuleaanpak wordt beoogd om op efficiënte en effectieve wijze toezicht te houden.

Laatste update: 13-1-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!