@migoboras

@migoboras (@Mobiel Informatie Gestuurd Optreden Better Operational Result and Advanced Security) helpt sinds 2012 om situaties te signaleren waarbij mogelijk misbruik wordt gemaakt van de open grenzen, zoals mensenhandel. Het systeem is onder leiding van de Koninklijke Marechaussee gebouwd door een ICT-leverancier en een wegenbouwer.

Het bestaat enerzijds uit vaste cameraopstellingen aan de doorgaande hoofdwegen in het grensgebied met België en Duitsland en in voertuigen ingebouwde, mobiele sensoren en anderzijds uit een centrale applicatie waar alle data binnenkomen en worden verwerkt.

Het observeren en selecteren van voertuigen voor het uitvoeren van een MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid) gebeurt met behulp van risicoprofielen. Er worden geen kentekens opgeslagen. Wanneer een voertuig overeenkomt met een ingevoerd risicoprofiel, zal een signaal bij de regisseur afgaan, een zogenaamde hit. De regisseur kan dan aan de KMar-medewerker langs de weg aangeven welk voertuig aan een controle kan worden onderworpen.

Zie ook:

Laatste update: 24-8-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!