Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is een organisatie die bestaande en nieuwe opleidingen in het hoger onderwijs accrediteert en de kwaliteit en kwaliteitscultuur van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen borgt.

De NVAO richt zich op het strategisch beleid van de organisatie, de ontwikkeling van de Nederlandse en Vlaamse kwaliteitszorgstelsels en de daaruit voortvloeiende beoordelingskaders, rapportages over beoordelingen van groepen instellingen of opleidingen, de vaststelling van de begroting en de jaarrekening, bezwaarschriften en geeft adviezen aan de Nederlandse en Vlaamse ministeries van Onderwijs.

De NVAO werd in 2005 opgericht bij Verdrag tussen Nederland en Vlaanderen. De taken van de NVAO zijn in Titel 1 Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) vastgelegd. Het bureau is gevestigd in Den Haag. Het is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) dat 40 fte (2022) telt en wordt gefinancierd door de Nederlandse en Vlaamse ministeries van Onderwijs. 

Zie ook:

Laatste update: 12-11-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!