Combibon

Een combibon is een in de Regeling modellen en formulieren ten behoeve van de handhaving Justitie vastgesteld formulier dat onder meer kan worden gebruikt voor de volgende afdoeningsmodaliteiten/sanctiemodaliteiten (met code):

  • S: aankondiging van strafbeschikking – de strafbeschikking wordt door het CJIB toegezonden;
  • K: kennisgeving van bekeuring – het Openbaar Ministerie (OM) zal een beslissing nemen (OM‐strafbeschikking, transactievoorstel, dagvaarding of seponering);
  • A: aankondiging van beschikking – betreft een Mulderfeit; de beschikking wordt door het CJIB toegezonden;
  • B: beschikking – betreft een Mulderfeit.

Het ingevulde formulier bevat de code, de feitcode en een verkort proces-verbaal (“mini-proces-verbaal”). Een exemplaar (witje) blijft achter in het bonnenboekje van de verbalisant, een doorslag (‘geeltje’) wordt overhandigd of achtergelaten op het voertuig. Bij een staandehouding kan, na het geven van de cautie, de betrokkene een verklaring afleggen die op het witje wordt geschreven.

Voor zwaardere feiten moet een volledig proces-verbaal worden opgemaakt.

Laatste update: 16-6-2021

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!