Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdiensten voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen (NAK)

De NAK is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen. Ze voert wettelijke keuringen uit in opdracht en onder toezicht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het betreft alle keuringen die bijdragen aan de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse exportproduct.

Nabij de hoofdvestiging in Emmeloord is het Proef- en controlebedrijf van de NAK gevestigd (in Tollebeek).

De omzet van NAK bedraagt €24 miljoen (2021). De inkomsten worden geheel gedekt uit de tarieven die NAK in rekening brengt. NAK telt 276 medewerkers waarvan ongeveer de helft werkt bij de afdeling keuren en een kwart in het laboratorium. De Stichting is een rechtspersoon met een wettelijke taak (rwt).

Zie ook:

Laatste update: 7-7-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!