Dienst Landelijke Recherche (politie)

De Dienst Landelijke Recherche (DLR, niet te verwarren met de rijksrecherche!), is een onderdeel van de Landelijke Eenheid van de politie. De dienst is belast met de bestrijding van zware en georganiseerde criminaliteit. Maar ook met specifieke fenomenen zoals kinderporno, milieucriminaliteit, terrorisme en high tech crime. Daarnaast is de dienst de officiële, nationale opsporingsinstantie als Nederlanders – of Nederlandse eigendommen buiten onze landsgrenzen – betrokken raken bij of het doelwit zijn van aanslagen of activiteiten van de zware, georganiseerde criminaliteit. De Landelijke Recherche is verdeeld in verschillende teams die zich richten op specifieke soorten criminaliteit.

De DLR is de opvolger van de nationale recherche. Het is gevestigd in Driebergen en telt 917 fte (2019).

Zie ook:

Laatste update: 21-1-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!