Accountancy

Accountancy is het vakgebied dat zich bezighoudt met het verzamelen, verwerken en presenteren van financiële informatie. Accountants zijn professionals die daarin zijn gespecialiseerd. Ze helpen bij het opstellen van financiële rapporten, zoals balansen en winst- en verliesrekeningen, en geven advies over hoe bedrijven hun financiën kunnen beheren. Ze werken vaak in accountantskantoren of voor bedrijven als in-house accountants.

Accountants moeten voldoen aan strenge professionele standaarden en zijn verplicht om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden door middel van voortdurende bijscholing.

Accountants staan onder toezicht van hun beroepsvereniging (NBA), de Autoriteit Financiële Markten en Bureau Financieel Toezicht.

Zie ook:

Laatste update: 22-1-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!