infobox Crimineel en Onverklaarbaar Vermogen (iCOV)

iCOV staat voor infobox Crimineel en Onverklaarbaar Vermogen en bestaat sinds 2013. Het is een in een convenant (2018) vastgelegd samenwerkingsverband van

Alle deelnemende organisaties leveren mensen en middelen aan het samenwerkingsverband.

iCOV produceert datagedreven rapportages bij de bestrijding van onder meer witwassen, belastingontduiking en fraude. iCOV heeft een drietal rapportages met informatie over de financiële positie van een persoon of bedrijf of de relaties tussen verschillende personen of bedrijven. Deze rapportages worden samengesteld met als doel crimineel of onverklaarbaar (dat bijvoorbeeld kon worden opgebouwd door kartelvorming) vermogen te traceren of belastingontduiking tegen te gaan. Ook maakt een rapportage het mogelijk om te interveniëren.

Het iCOV telt 35 fte, en is gevestigd te Utrecht bij het OM.

Zie ook:

Laatste update: 4-1-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!