Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

CCV logo

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is een onafhankelijke stichting die helpt veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Het CCV maakt veiligheidsbeleid effectief en uitvoerbaar. Daarvoor biedt het CCV kennis, instrumenten, en advies op maat gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Preventie is daarbij steeds het uitgangspunt.

Binnen het CCV is het team Nalevingsexpertise actief. Met meer dan tien jaar ervaring in het toepassen van gedragskennis om regelnaleving te bevorderen, helpt dit team markttoezichthouders, inspecties, uitvoeringsorganisaties met handhavingstaken, departementen en decentrale overheden bij hun taak. Het team is in te zetten als gedragsteam en helpt bij het opzetten ervan. Om toezicht en handhaving verder te professionaliseren, geeft het team op regelmatige basis trainingen, workshops en presentaties. Ook biedt het procesbegeleiding en advies op maat.

Zie ook:

Laatste update: 11-4-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!