Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA)

De Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) is een onafhankelijke toezichtorganisatie binnen het Ministerie van Defensie die de militaire luchtvaartveiligheid stimuleert. De MLA stelt hiervoor regelgeving op, publiceert deze en houdt toezicht op de naleving ervan. 

De MLA werkt volgens het Total Aviation System-concept. Dit betekent dat de MLA toeziet op luchtwaardigheid van militaire vliegtuigen, op militaire operaties, op het militair gecontroleerd luchtruim en op de militaire luchthavens. De MLA houdt daarnaast toezicht op de implementatie van de luchtvaarteisen, speelt een essentiële rol in de initiële en blijvende luchtwaardigheid van vliegende wapensystemen en verleent ondersteuning aan de militaire luchtvaartsector.

De MLA streeft in het kader van interoperability naar harmonisatie van de militaire luchtvaartregelgeving met internationale militaire luchtvaart autoriteiten. Hierbij wordt zoveel mogelijk de in samenspraak ontwikkelde European Military

Airworthiness Requirements (EMARs) gevolgd en elkaars autoriteit erkend. De MLA is gevestigd in het Majoor Jan Linzel Complex te Den Haag. Ze neemt ook deel aan het Toezichtberaad Defensie.

Zie ook:

Laatste update: 17-1-2023

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!