IMPEL

impel-logo-websiteThe European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law (IMPEL) is een internationale vereniging van  milieu-autoriteiten van de lidstaten van de EU, de toetredende en kandidaat-lidstaten van de EU, de EER en de EVA-landen almede potentiële kandidaten om lid te worden van de Europese Gemeenschap. Het heeft ruim 50 leden uit meer dan 35 landen in Europa. De deelnemers variëren van inspecteurs, wetshandhavers, vergunningenverleners, beleidsmakers tot managers.

De missie van IMPEL is om bij te dragen aan bescherming van het milieu door bevordering van de effectieve uitvoering en handhaving van de EU-milieuwetgeving.

De kern van de IMPEL-activiteiten omvat bewustmaking, capaciteitsopbouw, intercollegiale toetsing, uitwisseling van informatie en ervaringen over de uitvoering, internationale samenwerking op het gebied van handhaving, alsmede bevordering en ondersteuning van de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van de Europese milieuwetgeving. Het voert zijn activiteiten voornamelijk uit binnen een projectstructuur.

Meer informatie is te vinden in de IMPEL-brochure 2020 (pdf, engelstalig).

 

Laatste update: 3-4-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!