Open Boek Toezicht

De Nederlandsche Bank (DNB) wil verantwoording afleggen en laten zien hoe zij haar mandaat invult. Grotere bekendheid van instellingen met de toezichtaanpak vergroot het draagvlak voor toezicht en bevordert de naleving van normen. Het DNB-internetloket Open Boek Toezicht moet daaraan bijdragen en moet een impuls geven aan andere bij de financiële instellingen betrokken partijen (zoals leden van de raad van commissarissen, externe accountants en aandeelhouders) om als ‘medetoezichthouder’ op te treden.

Open boek toezicht omvat, naast actualiteiten rondom toezicht, alle informatie voor instellingen die onder toezicht staan van DNB. Van vergunningen en toezichtrapportages tot bestrijding van financieel-economische criminaliteit.

De informatie is gesorteerd in

Zie ook:

Laatste update: 24-4-2022

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date, heb je een aanvulling of werkt een link niet? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen.
Het gebruik van de kenniskaarten is gratis. Gelieve bij het gebruik van de kenniskaarten in publicaties te refereren aan dit toezichtcompendium of de betreffende kenniskaart, inclusief een link. Alvast bedankt voor de moeite!