Vide

Vide logo

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Vide wil een motor zijn in de professionalisering en continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties. Bij Vide komen uitvoerders, beleidsmakers en leidinggevenden samen om kennis uit te wisselen over actuele ontwikkelingen, om strategieën en slimme manieren van handhaving en evaluatie te bedenken, en om kennis met elkaar te maken en elkaars organisaties.

VIDE is opgericht in 2002 en kent zowel institutionele leden als individuele leden. Op haar website (www.videnet.nl) is een overzicht van de Vide-bijeenkomsten te vinden,  een kenniscentrum en het laatste nieuws op het vakgebied.

VIDE heeft vier netwerken voor een specifieke doelgroep:

VIDE financiert een bijzondere leerstoel Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen en reikt elk jaar de VIDE publicatie-prijs uit voor de beste wetenschappelijke publicatie op toezichtgebied.

Voorts organiseert VIDE jaarlijks een groot congres.

Meer informatie: Videnet.nl

(Met dank aan Frank van den Broek, VIDE)

Laatste update: 26-10-2020

Ben je het niet eens met iets in deze beschrijving, is het niet meer up-to-date of heb je een aanvulling, werkt een link niet of mis je een lemma? Stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we er even naar en kunnen we het eventueel aanpassen. Alvast bedankt voor de moeite!