Kamer wil verkenning kinderautoriteit privacy

De Tweede Kamer wil dat het kabinet de mogelijkheid verkent om een speciale kinderautoriteit persoonsgegevens” aan te stellen. Een motie van Nico Drost (ChristenUnie) is dinsdag Kamerbreed aangenomen. De nieuwe autoriteit zou, naar analogie van de Kinderombudsman, specifiek toezicht moeten houden op de bescherming van onlinegegevens van kinderen.

Volgens de motie vergroten nieuw opkomende technologieën, en het intensief gebruik daarvan door kinderen, de urgentie om gegevens van kinderen te beschermen en toezicht te houden op bedrijven achter die technologieën.

De motie vraagt het kabinet om diverse scenario’s aan de Tweede Kamer voor te leggen. De kinderautoriteit zou binnen of buiten de Autoriteit Persoonsgegevens kunnen worden ondergebracht.

Staatssecretaris Van Huffelen (Digitale Zaken) wil nog niet concluderen dat een nieuwe toezichthouder nodig is. Wel is ze bereid te verkennen of het “toezichtlandschap” voldoende werkt en of er iets extra’s nodig is. Zij wil daarover ook in gesprek met de verschillende toezichthouders die zich hiermee bezighouden.

I

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s