Nieuwe voorzitter Inspectieraad tempert verwachtingen

Alida Oppers, de nieuwe voorzitter van de Inspectieraad, denkt dat toezicht een belangrijke rol kan spelen in het herstel van vertrouwen in de overheid. Maar ze waarschuwt ook voor “bovenmatige verwachtingen”.

“Het lijkt wel of een deel van de burgers de overheid helemaal niet meer vertrouwt en er bij wijze van spreken elke maand een toezichthouder bijkomt om dat te herstellen. Ik zie zeker een belangrijke rol voor toezicht in dat herstel, maar tegelijkertijd zie ik ook een valkuil. We moeten wel alert zijn op bovenmatige verwachtingen en meer toezicht kan nooit het enige antwoord zijn.”

Oppers, Inspecteur-Generaal voor het Onderwijs, heeft het voorzitterschap van de Inspectieraad overgenomen van Jan van den Bos. Zij wil de leden en rijksinspecties aan het werk zetten:

Ik zou willen dat we zo veel mogelijk eigenaarschap ontwikkelen bij de leden en de deelnemende inspecties. Niet dat we alles altijd als collectief moeten doen en zeker geen one size fits all, maar ik zou wel meer deelcoalities op bepaalde onderwerpen willen zien die ook écht getrokken worden door de leden zelf. Nu leunen we in sommige gevallen nog wel heel erg op Bureau Inspectieraad.

Meer info: https://www.rijksinspecties.nl/actueel/nieuws/2022/06/01/eerste-kennismaking-met-alida-oppers-de-nieuwe-voorzitter-van-de-inspectieraad

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s